English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: شنبه ١١ آذر ١٤٠٢


  چاپ        ارسال به دوست

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

 

تغذیه با شیر مادر برای تحقق اهداف جهانی تغذیه از جمله، بقا و سلامت انسا نها، رشد اقتصادی و نیزپایداری محیط زیست، امری کلیدی و  حیاتی است .1000روز اول عمر که شامل 9 ماه زندگی داخل رحمی و 2 سال اول زندگی کودک است، دوره ای حساس و کلیدی شناخته می شود و نقش بینظیری در آینده فرد و جامعه دارد. اتفاقاتی که در هر ثانیه از این 1000 روز برای جنین و کودک رخ م یدهد، اثری حیاتی دارد .تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول عمر، نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل فیزیکی و عصبی کودکان را تأمین میکند و اگر تغذیه با شیر مادر پس از 6 ماهگی، همراه با مصرف غذاهای کمکی سالم و کافی، ادامه داشته باشد همچنان به تأمین انرژی و مواد مغذی با کیفیت بالا و نیز پیشگیری از سوء تغذیه (لاغری، چاقی) و تأمین امنیت غذایی شیرخواران کمک می کند.  اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر تغذیه انحصاری با شیر مادر زیربنای بقا و سلامت کودک است به دلیل آنکه تغذیه ای ضروری، بینظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم میکند. تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول که به عنوان تغذیه فقط با شیر مادر و عدم دریافت هر نوع ماده غذایی دیگر حتی آب تعریف می شود, دارای بیشترین تأثیر بالقوه بر بقای کودک در هر مداخله پیشگیرانه است. تغذیه انحصاری با شیر مادر به عنوان اولین رویکرد ایمن سازی کودکان، حفاظت در برابر عفونت های تنفسی، بیماری اسهال، و سایر بیماری های بالقوه تهدیدکننده زندگی را فراهم میکند و همچنین دارای اثر حفاظتی در برابر چاقی و بعضی از بیماری های غیرواگیر در مراحل بعدی زندگی است.


١٤:١١ - 1402/05/15    /    شماره : ٥٥١٨٤    /    تعداد نمایش : ٥٤



خروج